Apasati pe imagini pentru vizualizare
Planetariul din Suceava este situat pe strada Universitatii nr. 13 A, fiind format dintr-o sala circulara, mediateca si o sala expozitionala.
A fost infiintat in anul 1982, ca o sectie a Complexului Muzeal Bucovina, cu scopul de a reda imagini ale cerului din ziua respectiva, a cerului din emisfera sudica si nordica, a sistemului solar, satelitilor galileeni si a planetelor vizibile.
Planetariul a fost amenajat intr-o cladire incapatoare, sala circulara avand 80 de locuri, iar mediateca 100 de locuri. Este dotat cu un proiector complex top ZPK 2, proiectoare auxiliare si aparatura audio-video, cu ajutorul carora se proiecteaza: soarele, luna, planetele, aproximativ 6.000 de de stele, evolutia cometei Donati, fenomenul stelelor cazatoare sau miscarea unui satelit artificial.
De un interes deosebit este si studierea petelor solare, a reliefului lunar, inelelor lui Saturn sau a roiurilor de stele, ce pot fi observate datorita terasei si cupolei mobile. De asemenea, planetariul ofera un spatiu propice organizarii de conferinte, expozitii sau simpozioane, fiind o atractie turistica de mare valoare pentru judetul Suceava.
Planetariul din Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Planetariul din Suceava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Suceava
Coordonate GPS: 47.6419601,26.2454967
Cetatea Scheia denumita si Cetatea de Apus a Sucevei, este in prezent o cetate in ruine.
Cetatea Scheia este situata la cca 1,5 km nord vest de oras, pe dealul Zamca, in locul numit Septilici, la 384
Sucevenii sunt asteptati la singurul strand din municipiul Suceava, amenajat in cartierul Itcani. Strandul dispune de trei bazine de inot, din care doua sunt pentru copii si unul pentru adulti.
Pent
Complexul Muzeal Bucovina a fost infiintat in 1895, de-a lungul timpului acesta avand mai multe denumiri: Muzeul Orasului Suceava, apoi Muzeul Orasenesc, Muzeul Regional, Muzeul Judetean (dupa 1968),
Manastirile din partea de nord-est a tarii sunt recunoscute pentru frumusetea si pentru sentimentele speciale pe care le inspira. Este si cazul Manastirii Sfantul Ioan Cel Nou din Suceava.
Aceasta p
Palatul Administrativ din Suceava este asezat intr-o cladire construita intre anii 1903-1904, in stil baroc. Se afla in centrul orasului Suceava, pe str. Stefan cel Mare nr. 36 si obisnuia sa serveasc
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.