Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava

Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava
Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava vezi pe harta Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceavavezi pe harta

Informatii despre Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava

Localizare: Bucovina > Suceava Subcategorie: Manastire

Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava
Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava a inceput sa fie construita in anul 1514 de catre fiul lui Stefan cel Mare, Bogdan al III-lea cel Orb si terminata de fiul lui Bogdan, Stefanita in anul 1522.

La inceput manastirea a fost resedinta mitropolitilor Moldovei, fiind menita sa fie catedrala mitropolitana si pentru desfasurarea ceremoniilor la care participau dregatorii domnesti. A functionat aici o scoala teologica sustinuta de marii mitropoliti: Teoctist I, Teoctist al II-lea, Grigore Rosca si Anastasie Crimca.

In biserica Sfantul Ioan cel Nou se pastreaza moastele acestuia, martirizat in Cetatea Alba (la sud de Republica Moldova, adica in Ucraina de azi) in anul 1332, si au fost aduse la Suceava de catre Alexandru cel Bun.

Biserica este construita in stilul bisericilor lui Stefan cel Mare iar inainte de a intra in biserica voievodala se trece printr-un pridvoras, construit de mitropolitul Veniamin Costachi in anul 1837.

Pictura in interior si exterior a fost realizata in fresca, in anul 1534, in timpul domniei Voievodului Petru Rares.

Printre obiectele de valoare pe care le mai detine manastirea sunt 12 placi de argint, asezate pe lemnul de chiparos al sicriului si infatisand, ca si frescele, diferite episoade din martiriul Sfantului Ioan.

Hramul bisericii este Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Sursa


Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Suceava , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.6415749,26.2626972




Vezi si alte obiective turistice din Suceava

Hanul Domnesc este cea mai veche cladire a municipiului Suceava. (de la sfarsitul sec. al XVI-lea si inceputul sec. al XVII-lea). Hanul Domnesc a fost destinat initial gazduirii unor dregatori strai
Biserica Mirauti din Suceava, cunoscuta si sub denumirea de Biserica Sf. Gheorghe este o biserica ortodoxa construita in secolul al XIV-lea si apoi reconstruita in secolul al XVII-lea in municipiul Su
Cascada Tihu este o cascada inalta de aproximativ 8 metri, situata in Parcul National Calimani, la 500 de m de la afluenta cu paraul Tihu in amonte de paraul Umed.
Manastirile din partea de nord-est a tarii sunt recunoscute pentru frumusetea si pentru sentimentele speciale pe care le inspira. Este si cazul Manastirii Sfantul Ioan Cel Nou din Suceava. Aceasta p
Oul incondeiat din Suceava este un obiectiv turistic mai neobisnuit al orasului, insa adevarat simbol al traditiei incondeierii oualor in zona Moldovei, veche din strabuni. Uriasul ou este situat in


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site