Apasati pe imagini pentru vizualizare
Zidurile cetatii Sibiului fac parte din a 3-a centura de fortificatii, ridicata in secolul al XIV-lea si consolidata in secolul al XVII-lea.
Din centura au fost pastrate pana in prezent zidurile ce se intind de-a lungul b-dului Coposu si a strazii Manejului, precum si trei turnuri de aparare: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor.
Acestea sunt cele mai bine conservate turnuri de aparare din Sibiu. Zidul de legatura dintre aceste turnuri este o reconstructie recenta a vechiului zid care exista intre ele.
Intre zid si partea carosabila se afla o zona verde cu copaci, amenajata in anul 1791, initial intre Bastionul Haller si Turnul Gros, ulterior prelungita pana la Bastionul Cisnadiei. Este cunoscuta sub numele de "promenada".
La mijloc se afla un monument ridicat in anul 1828, cu ocazia vizitei la Sibiu a imparatului Francisc I. In fata acestuia se afla o stela, avand partea superioara decorata cu motive militare. Intre monument si stela s-a ridicat la 1981 o fantana arteziana.
La intersectia strazii Filamornicii cu b-dul Coposu, zidul este strapuns cu o bolta semicirculara, ce permite trecerea pietonilor; aici exista Poarta Lesurilor, dechisa in zid, in anul 1554, in timpul epidemiei de ciuma.
Portiunea de zid de-a lungul strazii Manejului se prezinta ca o suita de bolti semicirculare care aveau rolul de a sustine galeria de straja. A fost restaurat la forma initiala in 1976, doar o portiune de cca 50 m fiind pastrata asa cum arata inainte. Paralel cu zidul de pe strada Manejului se vad fragmente dintr-un alt zid care a fost o dublura.
Zidurile cetatii inconjoara centrul istoric al Sibiului, oras ce a inflorit cultural si turistic in ultimii ani, devenind una dintre cele mai frecventate destinatii turistice din Romania.
Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7958412,24.1580086
Lacul Caltun face parte din suita lacurilor glaciare ce impodobesc Muntii Fagarasului.
Este situat la nord-est de varful Negoiu, la altitudinea de 2.135 m, in caldarea Caltun (Lespezi).
Are suprafat
Daca doriti sa va petreceti vacanta in Sibiu, nu uitati sa adaugati in itinerariul dumneavoastra si Muzeul de Istorie al Farmaciei.
Situat in Piata Mica nr. 26, muzeul a fost deschis in anul 1972, c
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a
Adresa: Str. Padurea Dumbrava, nr.16, Muzeul Astra
Telefon: 0269 202 451
Situat in lunca paraului Visa, la sud de satul Hasag, acest monument al naturii reprezinta un fenomen geologic si geomorfologic de interes stiintific cu valoare peisagistica si turistica mai ales prin
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.