Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa cu Cariatide este una dintre cele mai interesante cladiri din Sibiu, denumirea sa provenind de la statuile care reprezinta doua femei stand in picioare, menite sa indeplineasca functia de coloane de sustinere.
Cladirea a fost locuita pe vremuri de cel mai celebru argintar din cetatea Sibiului, Sebastian Han. Construita la putin timp dupa terminarea palatului baronului Brukenthal din Piata Mare, Casa cu Cariatide a preluat unele dintre motivele folosite la palat.
Edificiul a fost realizat in stil traditional baroc in forma dreptungiulara, cu o curte interioara mare. Fatada este ridicata pe inaltimea a doua etaje. La ambele etaje galeriile cu coloane desavarsesc ansamblul architectural, dand cladirii un aer de epoca.
Arhitectul cladirii a pus accentul pe realizarea fatadei principale si asupra colonadei din curtea sa. Elemntele de decor baroc nu sunt foarte dese, ele regasindu-se la lunetele ferestrelor, in locul cheii de arc a portalului, pe tavanul salii festive - stucaturi cu motive vegetale.
Adresa: strada Mitropoliei
Casa cu Cariatide Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa cu Cariatide Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.796002,24.149095
Colectiile initiale ale baronului von Brukenthal constand din pinacoteca si cabinet de stampe, biblioteca si colectie numismatica au luat nastere, in principal, in intervalul 1759-1774, perioada petre
Adresa: Piata Aurel Vlaicu nr. 1, judetul Sibiu
Telefon: 0269/ 440300
Numar Locuri: 250
Program saptamanal: Normal
Bufet: Da
Sunet: Dolby Stereo
Cinematograful Arta este primul construit dupa 19
Turnul Gros a fost construit in anul 1540 din piatra si caramida, in forma de U, iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior.
Inaltat intre strada Cetatii si Corneliu Coposu din localitatea Sibiu
Sibiul, leagan al civilizatiei sasesti pe meleagurile noastre, se invecineaza la vest cu o grupare de sate romanesti care formeaza o unitate etnografica numita Marginimea Sibiului.
Aceste sate stau
Biserica este atestata documentar pentru prima data in anul 1292, intr-un document care prezinta faptul ca aceasta cladire a fost o casa – domus- folosita drep spital.
Situata pe strada Azilului
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.