Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Vanatorilor a fost construit in Piata 1 Decembrie 1918 din Ploiesti, in centrul sensului giratoriu din fata Garii Ploiesti-Sud. A fost dezvelit la data de 12 octombrie 1897, avand un aspect amplu, realizat din bronz.
In jurul unui obelisc inalt de granit, asezat pe un soclu cubic, apar elemente simbolice, reprezentand, in varf, un vultur cu aripile desfacute, tinand in cioc un stindard. De asemenea apar statuile a patru vanatori, precum si altoreliefuri cu scene de lupta.
Complexul statuar a fost ridicat in cinstea prahovenilor din Batalionul 2 Vanatori care a contribuit hotarator la prima victorie romaneasca din Razboiul de Independenta, atacul de la Grivita (30 august 1877).
Dupa razboi, un grup de fosti combatanti, impreuna cu alti tineri entuziasti au inceput sa stranga fonduri pentru realizarea unui monument in memoria eroilor. In decursul a 7 ani au contribuit 20.000 de oameni, din toata tara, constructia fiind inaltata de sculptorul Giorgio Vasilescu.
Monumentul Vanatorilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Vanatorilor
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Ploiesti
Coordonate GPS: 44.9267464,26.0287933
Casa Memoriala a marelui poet Nichita Stanescu este situata pe strada cu acelasi nume din Ploiesti. Constructia a fost realizata intre anii 1926-1927, de catre bunicul poetului, Hristea Stanescu si ce
Bustul lui Nichita Stanescu este asezat in fata librariei ce ii poarta numele, in Piata Victoriei din Ploiesti. A fost realizat de sculptorul Stefan Macovei, fiind dezvelit in septembrie 1999, dupa un
Inaltata sub hramul "Buna Vestire", biserica de pe strada Plevnei nr. 2, din Ploiesti, este una dintre cele mai vechi biserici ale orasului.
A fost construita pe locul unei vechi biserici c
Biserica Domneasca cu hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" reprezinta primul lacas ploiestean de cult construit in intregime din zidarie si, in acelasi timp, cel mai vechi edificiu care a
Tel/Fax: 0722.664.216, 0244.592.915, 0244.593.372
E-mail: prahova@antrec.ro
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.