Apasati pe imagini pentru vizualizare
La data de 21 septembrie 1868 s-a semnat actul de concesiune pentru construirea si exploatarea caii ferate de la Suceava la Roman, cu ramificatie la Iasi si Botosani.
Vechea gara din Iasi, denumita si Palatul Nemtesc, este situata pe actuala strada Bacinschi, intr-o cladire impozanta cu arhitectura deosebita, copiata dupa planurile Palatului Dogilor (Venetia).
Lungimea garii avea 133,8 m si cuprindea un numar de 113 incaperi, centrul cladirii fiind inzestrat cu o loja cu cinci ochiuri si coloane de piatra sculptate, deasupra avand dispuse 3 ogive.
Statia a fost proiectata pe o lungime de 1.000 m, cu 130.000 mc de terasamente.
Impunatoarea cladire cu trasaturi de palat a fost distrusa in cel de-Al Doilea Razboi Mondial si refacuta apoi in stil rusesc. In anul 1988 au fost demarate lucrari de restaurare, ce au durat pana in data de 17 septembrie 1999.
Gara Veche Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Gara Veche Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1679039,27.5691109
Lacul Ciric II este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, in partea de nord-est a municipiului Iasi. Are o suprafata de circa 11,3 hectare si este construit pe raul Ciric.
Pe lacul
Rezervatia Naturala Padurea Uricani se afla in regiunea dealurilor mijlocii din Podisul Moldovei, judetul Iasi si este o arie protejata de interes stiintific national, de tip forestier.
Rezervatia se
Biserica de lemn din satul Iepureni (comuna Andrieseni) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Biserica a fost construita in anul 1783 si are hramul Sfantul Nic
Adresa: Str. Al. Lapusneanu, nr. 12
Telefon: 0232268013
Numar sali: 1
Capacitate: 854
Sunet: Stereo
Bufet: Da
Unul dintre cele mai vechi cinematografe din Iasi, Cinema Republica iti ofera un fi
Biserica Golia reprezinta o imbinare a stilurilor polonez, grec si rus, fiind construita in secolul al XVI-lea. Ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, biserica a fost refacuta de voievodul Vasile Lup
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.