Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica 40 de Sfinti din Iasi se afla in Copou si a fost inaltata de hatmanul Vasile Roset in anul 1760, obtinand statutul de stavropighie (de sine statatoare), tinand direct de Biserica cea mare, Patriarhia de Constantinopol si nu de Mitropolia de la Iasi.
Biserica este inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi. Un element aparte al bisericii il constituie icoana Sf. Nicolae (1814), pictata de Eustatie Altini. Catapeteasma bisericii este cea originala din secolul al XVIII-lea.
Gheorghe Asachi a fost inmormantat aici in anul 1869, impreuna cu alti membri ai familiei sale, monumentul funerar aflandu-se in curtea bisericii.
Scriitorul Ion Creanga a slujit o vreme ca diacon la aceasta biserica.
Hramurile bisericii sunt Sfintii 40 de mucenici din Sevastia si Duminica tuturor Sfintilor Romani.
Biserica 40 de Sfinti din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Iasi
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 47.1739388,27.5754738
Statiunea Nicolina se afla in localitatea Iasi, la altitudinea de 143 metri, fiind cunoscuta pentru factorii naturali, precum: apele minerale sulfuroase, iodurate, clorurate, sodice, bicarbonatate, hi
Catedrala Romano Catolica din Iasi se afla pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant nr. 26, judetul Iasi si a fost construita intre anii 1782 - 1789.
Catedrala a fost ridicata in locul unei biserici di
Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Cozmesti, judetul Iasi a fost construita in anul 1459. Biserica se afla in partea de sud-vest a satului, langa Palatul Sturdza.
Biserica are f
Parcul Copou a inceput sa fie amenajat in anii 1833-1834.
Aflat in mijlocul gradinii Copou, teiul lui Eminescu a devenit simbolul vegetal al Iasului, fiind un adevarat loc de pelerinaj pentru romantic
Biserica Alba se afla in cartierul Targu Cucului din Iasi si mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Schimbarea la Fata. A fost construita in anul 1750 si este inclusa pe Lista monumentelor istor
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.