Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii este situat pe strada Popa Sapca nr.8, localitatea Craiova. Cladirea a fost inaugurata in 1923 sub denumirea de "Muzeul de Istorie Naturala al Craiovei", devenind sectie a Muzeului Regional al Olteniei in anul 1928.
Sectia de Stiintele Naturii a functionat initial in cladirea Prefecturii. Intre anii 1934 - 1948 s-a mutat in actualul sediu al Sectiei de Etnografie, iar intre anii 1949 - 1975 a functionat in prezentul sediu al Sectiei de Arheologie - Istorie.
Intre anii 1975 - 1986, din lipsa de spatiu, activitatea expozitionala a incetat, fiind reluata in 1986, la parterul cladirii care adaposteste si azi exponatele in numar de 113.369.
Principalele colectii sunt cele de: Mineralogie, Paleontologie, Botanica, Malacologie, Entomologie, Ichtyologie, Batracologie, Herpetologie, Ornitologie, Oologie, Mammalogie, Trofee.
Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.3187447,23.7934322
Casa Valimarescu este situata pe Calea Unirii nr.4, Craiova. A fost construita intre anii 1880 - 1884, dupa planurile unui arhitectului francez, Albert Galleron, acelasi care a proiectat Ateneul Roman
Monumentul Fratii Buzesti este situat in fata Colegiului National cu acelasi nume din Craiova, in coltul Gradinii Trandafirilor sa a Baniei.
Grupul statuar ii reprezinta pe Preda, Stroe si Radu Buzesc
Pe strada Ion Maiorescu din curtea Bisericii Sfanta Treime, vis-a-vis de Colegiul National Carol I se afla Monumentul Domnitorului Barbu Stirbei, primul monument public ridicat in Craiova.
Statuia a
Laguna Albastra este unul dintre strandurile preferate de tinerii din Craiova. Recent renovat, strandul a capatat un aer de prospetime, cu sezlonguri, muzica buna, nisip fin. Buna dispozitie continua
Muzeul Satesc Cernatesti este situat in incinta Culei Cernatestilor, comuna Cernatesti. Cladirea a fost ridicata in secolul al XVI-lea, avand pe atunci scop de aparare.
Constructia a fost renovata in
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.