Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Batistei se afla in centrul orasului Bucuresti, de-a lungul actualei strazi J. L. Calderon.
Edificiul monahal a suferit importante modificari in anii 1860 si 1883, cand atat fatada a fost refacuta, i-a fost inchis cu zidarie pridvorul si i-au fost refacute turlele. Din iulie 1984, biserica Batistei a intrat intr-o noua perioada de consolidari si de transformari radicale. In 1996 lucrarile au fost reluate si terminate la sfarsitul lui 1999.
Arhitectura exterioara este specifica bisericilor ctitorite catre si dupa jumatatea veacului al XVIII-lea. Astfel fatadele bisericii sunt impartite in doua registre principale, inegale, printr-un brau, cel superior fiind, la randu-i, divizat in doua. Registrul inferior, foarte lat, este ritmat cu arcuri in acolada.
Adresa: Str. Batistei nr. 19, sector 2
Biserica Batistei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Batistei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.439047,26.104673
Biserica Olari este o biserica ortodoxa din Bucuresti. Lacasul de cult este ctitorit in anul 1758 de Dumitrascu Racovita.
La inceput, biserica era inconjurata cu ziduri si chilii, unde a functionat s
Muzeul Comunitatii Evreiesti este situat in incinta Templului Unirea Sfanta Ahdut Kodes, pe strada Mamulari nr.3, sector 3, localitatea Bucuresti.
A fost deschis in anul 1978, fiind structurat pe dom
Manastirea Radu Voda, la inceput denumita "Sfanta Troita", a fost ctitorita de voievodul Alexandru al II-lea Mircea si sotia sa, Ecaterina, avand hramul "Sfanta Treime" si "Sfantul Ierarh Nectarie al
Curtea Noua din Bucuresti se afla pe strada Sapientei, sector 5 si a fost resedinta domnitorului Alexandru Ipsilanti incepand cu anul 1775.
De-a lungul anilor, resedinta domneasca a fost afectata de
Patriot inflacarat si luptator revolutionar, Tudor Vladimirescu a organizat si condus revolutia din 1821, miscare cu caracter national si social, prin care a fost deschis procesul de formare a Romanie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.